Volunteer zijn: een “once in a lifetime” ervaring!

0
1559
WEURO

Afgelopen dinsdag 8 november was Denise Alink (23) volunteer bij de Loting van UEFA Women’s EURO 2017 in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Inmiddels is Denise niet meer weg te denken uit het vrijwilligerslandschap en zal zij ook komende zomer tijdens het eerste EK vrouwen in Nederland van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 te zien zijn als één van de 1.500 volunteers die op de been zijn gebracht door Adecco Group Nederland. De gelouterde vrijwilliger was hiervoor al aanwezig bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), de Oranje Fandag en de Johan Cruijff Schaal. Volgens Denise moet iedereen aan de vrijwilligersrol hebben geroken bij een topevenement. “Weet je hoe gaaf en uniek het is om zo’n toernooi mee te maken!’’

Passie voor voetbal
Ook al is Denise op het moment geen voetbalster meer vanwege een blessure, haar grote passie voor voetbal blijft. Denise is het liefst zoveel mogelijk bezig met alles rondom voetbal en houdt zichzelf graag op de hoogte van alle ins en outs. Wanneer je een steentje bijdraagt als vrijwilliger bij grote voetbaltoernooien, raak je ook meer betrokken bij de kern van de organisatie. “Wat je normaal gesproken leest, maak je als vrijwilliger binnen de organisatie echt mee. Je komt op plekken waar je anders nooit kan of mag komen’’, aldus Denise. Vrijwilligers zijn cruciaal voor de organisatie als het gaat om een goed verloop van bijvoorbeeld de Loting UEFA Women’s EURO 2017. Als functie Runner mocht zij onder andere VIP-gasten van de UEFA ontvangen, verwijzen naar de zitplaatsen in de prachtige Lotingszaal van het Nieuwe Luxor Theater en deze genodigden met een tourbus begeleiden naar het stadhuis van Rotterdam waar een heerlijk diner op hen stond te wachten. Denise verklaart waarom dit zo’n geweldige dag voor haar was. “Je komt op zo’n dag zoveel belangrijke en bekende mensen tegen binnen de voetbalwereld’’.

Unieke belevingen
Vol enthousiasme vertelt Denise verder over haar meerdere ervaringen. ‘‘Ik stond bij de Johan Cruijff Schaal zelfs op het veld van de ArenA.’’ Ook maakte ze het Olympisch Kwalificatie Toernooi mee als vrijwilliger. Wellicht beleefde ze één van de meest memorabele momenten in haar vrijwilligerscarrière. ‘‘Op een gegeven moment stond ik naast Vivianne Miedema’’, klinkt Denise trots. Maar niet alleen deze unieke kansen kreeg Denise, want bij de Oranje Fandag was zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de Meet en Greet met het Nederlands Elftal en tot slot maakte Denise op de dag van de Loting een praatje met Reinard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond.

 “Je komt altijd bekenden tegen. Daarnaast is Volunteer zijn echt een once in a lifetime ervaring’’.

Hiermee sluit Denise haar enthousiaste verhalen over vrijwilligerswerk af. Zij staat te popelen om komende zomer aan de slag te gaan tijdens het EK vrouwen.

Wil jij net als Denise ook volunteer worden? Laat je scouten via Adecco! Ga snel naar www.weuro2017.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER