Moeite met het vinden van een leuke baan? Zo vind je jouw droombaan!

1
4128
Sollicitatietips

Het vinden van een leuke baan is lastig. En wanneer je voor langere tijd thuis zit, ga je steeds minder goed in je vel zitten. Om je een steuntje in de rug te geven hebben we vijf handige tips voor je. Deze tips helpen je om positief te blijven in de zoektocht naar jouw droombaan. En beste sollicitant, die droombaan ga je vinden!

1. Blijf solliciteren

Om succes te boeken zul je op meerdere paarden tegelijk moeten wedden. Ga niet zitten wachten op een reactie op die éne sollicitatie, maar verstuur gewoon meerdere sollicitaties tegelijk. Wees vooral creatief, zowel in je brief als met je cv! Dan maak je veel meer kans. Check ook gewoon vaak of er nieuwe vacatures zijn. Dan ben je er gelijk bij als de leuke vacatures online komen.

2. Zorg dat je fit bent

Je kunt niet de hele dag bezig zijn met vacatures zoeken en brieven schrijven. Gebruik je vrije tijd om een paar keer per week te sporten! Het is goed voor je lichaam en het zorgt dat je lekker(der) in je vel zit. Werkgevers hebben het liefst een sollicitant die een fitte indruk maakt. Er zijn dus geen smoesjes meer om je niet aan te melden bij de sportschool of om niet te beginnen met hardlopen!

3. Zoek hulp

Als je sollicitaties steeds maar niet het gewenste effect hebben presenteer je jezelf misschien niet overtuigend genoeg. Deze brochure staat vol met handige tips. Kun je nog steeds wat extra hulp gebruiken? Vraag vrienden of familie om eens met een frisse blik naar je cv te kijken. Je kunt ook langsgaan bij een Adecco-vestiging bij jou in de buurt. Ze helpen je graag met een cv-check of oefenen een sollicitatiegesprek met je.

4. Blijf positief

Buiten je fitness- en/of hardlooptrainingen om, is het belangrijk om actief én positief te blijven. Het is dus belangrijk om leuke dingen te doen. Je hebt misschien wel meer vrije tijd dan ooit, dus geniet er ook af en toe van. Pik een terrasje of plan een ander leuk dagje uit. Waak er wel voor om in een lang leven de lol ritme te raken. Het vinden van een leuke baan is namelijk je eerste prioriteit.

5. Doe ervaring op

Is het ondanks al je inspanningen nog steeds niet gelukt om een leuke baan te vinden? Zet je dan vrijwillig in voor een instelling of geef je op voor een Experienceplaats. Je leert nieuwe dingen (die je op je cv kunt zetten), je krijgt leuke collega’s en wie weet houd je er een hele leuke baan aan over!

Heb je zelf nog andere tips? Laat ze hieronder achter. Succes!

1 REACTIE

  1. Gebruik inderdaad je vrije tijd om jezelf fit te houden! Werkgevers vinden het niet een pluspunt als je heel moe eruit ziet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER