Jubileum Ajilon!

0
1209
ajilon-40-jaar

We schrijven bijna 85 jaar geleden…Een kapelaan en een pastoor smeden een plan. Ze willen een sportveld aanleggen waar de mensen uit Kaatsheuvel aan hun conditie kunnen werken en waar kinderen lekker kunnen spelen.

Iets meer dan 40 jaar later: een andere meneer wil een klein teken- en ontwerpbureautje oprichten. Zijn naam: Ben Aarninkhof.

Twee verschillende dromen die beide met hun ups en downs uitgroeien tot een groot succes. Het sportveldje is nu de het grootste pretpark van Nederland waar jaarlijks honderdduizenden mensen genieten van de sprookjes die tot leven komen en natuurlijk van de bijzondere achtbanen/attracties. Het teken- en ontwerpbureautje is nu een groot ontwerp- en tekenbureau waar jaarlijks 250 mensen supermooie ontwerpen maken en uitwerken; de ontwerpen leiden tot “producten” die het leven van andere mensen/klanten op vele manieren veraangenamen.

Grappig is dat de oprichters nooit konden weten dat deze beide mooie bedrijven ooit heel lang met elkaar zouden gaan samenwerken en dat Ajilon Engineering haar 40 jarig jubileum met al haar mensen en hun gezinnen hier zou vieren.

Ik denk terug aan de prachtige opening op de tovenaarstoren van de Ravelijn met natuurlijk mooie woorden van dank naar de mensen voor hun inzet, naar de partners voor hun steun en natuurlijk de kinderen die altijd braaf zijn als hun papa of mama terugkomt van een dag werken.De klant heeft ook een mooi dankwoord gesproken over de samenwerking met Ajilon Engineering en de inzet, kwaliteit en flexibiliteit van onze mensen.

Twee dingen hebben we de mensen meegegeven, geef je droom noooooit op….. wie weet wordt jouw naam een keer genoemd over 30-50 of 100 jaar….En niet minder belangrijk: Ajilon Engineering had Ajilon Engineering nooit kunnen zijn als er niet continu gestreefd was naar een eerlijke en duurzame relatie met alle mensen en klanten die bij ons hebben gewerkt of waarmee we samen hebben gewerkt, dus houd dat vol….ook als het eens even niet mee zit!

En het feest ging verder
7 oktober jl. hebben we het 40 jarig jubileum nog eens dunnetjes overgedaan met een deel van onze opdrachtgevers, tijdens de wedstrijd Nederland – Wit Rusland. Waarom een deel? We werken zo door de bank genomen voor 300 klanten per jaar, het zouden dus wel heel veel stoeltjes worden.

In de Kuip, 40 contactpersonen van 30 verschillende bedrijven, waar we, over het algemeen, 10+ jaar al mee samenwerken….echte relaties. En wat zo gaaf was kan ik het best als volgt beschrijven. Je bent kind, je bent jarig, je trakteert, je nodig je beste vrienden uit voor je feest en die komen dan ook echt en bevestigen hun vriendschap daarmee naar jou…..hoe blij kan je zijn als het volle bak is.

Maar goed!
Relatie hebben was het centrale woord voor die avond. Logisch, de relaties met onze klanten begonnen allemaal klein, werden groot en weer eens wat minder en soms stond de relatie even op een heel laag pitje…..Het zit wel eens tegen, we konden soms niet voldoen aan de vraag of er was even geen vraag en …..eerlijk gezegd zijn er ook momenten dat we wel eens een keer niet door 1 deur konden….al weet ik uit ervaring, dat het meestal ook zo weer werd opgelost, het gaat vaak om kleine dingen…..eigenlijk net zoals thuis!

Een relatie start ergens en van beide kanten moet je investeren. Investeren betekent vaak dat je iets moet laten of dat je iets geeft, zonder erover te mopperen of iets terug te verwachten in het vertrouwen dat het de relatie zal versterken..
Geven is dus een belangrijke sleutel voor het opbouwen en sterker maken van een goede relatie. In de zaal zat een belangrijk deel van onze klanten, mensen met veel talent en kennis. Zij zijn op hun plek gekomen doordat anderen hen hebben laten delen in hun kennis en ervaringen.

Ajilon Engineering is een gezond bedrijf. Collega’s zijn tevreden en klanten zijn tevreden. We delen van wat we hebben geleerd en er wordt met ons gedeeld. Relaties zijn daarom sterk en daardoor zijn de resultaten zoals ze zijn…en die zijn prima, anders hadden we geen 40 jaar bestaan.

Jos Burgers heeft op het thema van relatie ons nog eens een uur meegenomen en ons onder andere verteld over “de wet van Snuf”, zijn hond…wat je geeft, ontvang je ook weer een keer terug en nog tig leuke tips om je relaties gezond te houden! De wedstrijd was een daverend succes voor het Nederlands elftal, 4-1.

Voordat ik afsluit. Wil ik nog twee 10’en uitdelen. Allereerst aan de meiden van het KNVB talentteam die alles zo goed hebben geregeld, we hadden nogal wat ideeën. En natuurlijk aan mijn eigen team. Van het ontwerp van de uitnodiging, het op een ludieke manier thuis overhandigen van de kaartjes en het zijn van de perfecte gastheren en vrouwen op de avond, #petjeaf #bentrotsopjullie.

Bob Andrieu
Business Line Manager Ajilon Engineering Professionals

LAAT EEN REACTIE ACHTER