Het zal je maar gebeuren…

0
4971
Hans Pruis

… Op 19 jarige leeftijd, 4 weken lang de boardroom van een beursgenoteerde onderneming mogen “aanvoeren”. Dat laatste staat natuurlijk tussen haakjes omdat ik, juridisch gezien, de eindverantwoordelijke ben. Maar toch neemt Larissa deel aan alle belangrijke meetings en reviews die deze periode plaatsvinden.

Ze is vrij, en wordt uitgedaagd, om overal een mening over te hebben. Sterker nog; ik vraag haar vaak om advies of een mening. En ik geef het je te doen. Het is een echte sprong in het diepe met voor haar een hopelijk onvergetelijke leerervaring. En voor ons een frisse en jonge blik op de beslissingen die we als board nemen.

Larissa is nu bijna 2 weken aan de slag als CEO for One Month en het valt me op dat ze heerlijk onbevangen en daadkrachtig haar rol pakt. Van de ene meeting naar de andere. Een bezoek aan de 250 crewleden van het Holland Heineken House tijden de laatste crew dag voor Rio, financieel gekleurde overleggen, 1 op 1’s met operationele directeuren, een MT vergadering van Ajilon Professional Staffing of een workshop over mogelijke verbeteringen in het operationele proces. Alles komt voorbij!

Larissa neemt snel kennis tot zich en noteert werkelijk alles. Leergierig en gedreven zoals ik het tijdens de bootcamp al zag. Dat gold overigens ook voor de overige kandidaten, maar er kan er maar één winnen en ik ben erg blij met deze winnaar.  Larissa wordt natuurlijk redelijk in het diepe gegooid want een inwerkperiode zou te lang duren. Ik geloof er ook in dat deze manier het allerbeste werkt. Onbevangen en vooral onbevooroordeeld en nieuwsgierig erin duiken geeft een groot leereffect. De indrukken moeten vast enorm zijn, maar daarmee de impact mijns inziens eveneens.

En daar doen we het voor; het creëren van een onbeschrijfelijke, impactvolle leerervaring voor een jong talent en zoals gezegd een frisse kijk van buiten voor mij en mijn collega’s.

Voor de CEO for One Month van vorig jaar, Dick Boreel, heeft dat geresulteerd in een prachtige baan in Zurich op ons HQ en wie weet wat er voor Larissa in het verschiet ligt. Laten we eerst maar even haar 4e studie jaar afwachten. Maar we blijven haar sowieso nauwlettend volgen.

En voor nu eerst maar even de volgende 2 weken weer vol aan de bak. De markt is volop in beweging, kansen voldoende en dus ruimte om te scoren. Zowel voor Larissa als voor Adecco. Let’s go for it!

Hans Pruis, CEO van Adecco Group NL

LAAT EEN REACTIE ACHTER