De toekomst van werk, hoe ziet die eruit?

0
2828
Liane

In een wereld waar dingen zo snel veranderen is het niet eenvoudig om je goed voor te bereiden. Bovendien, wie kan er nu in de toekomst kijken? Met alle vooral technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, robots en Internet of Things lijkt het erop de ScienceFiction films uit de jaren 80 wel eens werkelijkheid kunnen worden. Zou dit echt zo zijn? En wat betekent dit dan? En alhoewel het voorspellen van de toekomst nog altijd niemand is gegeven, kunnen we elkaar wel informeren en inspireren over de verandering die wij zien. En minstens zo belangrijk hoe we daarop kunnen anticiperen.

Vanuit Adecco streven wij ernaar mensen geweldig werk te bieden. Nu werk in een hard tempo aan het veranderen is en iedereen (werknemer en werkgever) zich zelf als het ware moet herontdekken leek het ons tijd om aan onze activiteiten een blog toe te voegen die het thema “de toekomst van werk” centraal heeft staan om zo jou of jouw organisatie te helpen bij het voorbereiden op de veranderingen waarvan we zeker weten dat die gaan komen. Wat kun je verwachten?

Ik ga in gesprek met inspirerende mensen, denk aan CEO’s en CTO’s van organisaties, ondernemers, professoren en schrijvers van boeken die op hun manier een steentje bijdragen aan het vormen van de nieuwe werkelijkheid. Samen gaan we de toekomst van werk onderzoeken. De onderwerpen die aan bod komen zullen zeer divers zijn; zelfsturende teams, freelance economie, technologie, talentmanagement, toekomstbestendige vaardigheden en waarschijnlijk nog heel veel meer. Leerzaam en inspirerend voor zowel organisaties als werknemers. Mijn doel is om je zo meer inzichten te geven over de veranderingen in werk en de manier van werken en je hulpmiddelen aan te reiken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op die veranderingen en je aan te passen op de toekomst.

De interviews die ik houd ga je hier vinden én je hebt invloed op de organisatie en/of mensen waarmee ik in gesprek ga. Simpel weg door je reactie te geven hieronder. Dit mogen ook suggesties zijn voor onderwerpen die volgens jou aan bod moeten komen of interessant zijn. Ik zal elke reactie persoonlijk beantwoorden en mijn best doen om aan jullie verwachten te voldoen.

Het eerste interview is met Alexander Berkhoff van Finext. In Nederland is Finext een van de eerste organisaties die met zelfsturende teams werken. Gebaseerd op de Semler methode. Zij doet dit reeds sinds 1999 en zijn zeer succesvol hiermee. Zowel op financieel vlak, tijdens de economische crises was Finext nog altijd een groeiende organisatie, als op medewerkers tevredenheid, er werken hele happy mensen. Talenten gaan boven structuren is één van hun credo’s. Heel benieuwd hoe ze dit in de praktijk waarmaken.

Liane Duit is binnen Adecco innovator en trendtranslator en richt zich vooral op de toekomst van werk. Zij geeft lezingen over dit thema, is trainer en facilitator en heeft diverse white papers geschreven. Je kunt Liane volgen via @leduit of via LinkedIn of uiteraard via liane.duit@adecco.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER