Bikkelen richting de eindstreep!

0
1993
Win4Youth

Raceday. 16 oktober 2016. Ontbijt om 09:00u, transitiezone in orde maken, 2e ontbijt rond 10:30u om wat extra koolhydraten binnen te krijgen. 13:10u, we staan op de startlijn. De spanning stijgt. Nerveus maar tegelijkertijd ook zin om die zee in te duiken, de golven te trotseren en eindelijk die Olympische afstand te volbrengen voor Win4Youth. Hier heb ik samen met Mark Velzeboer, en alle andere ambassadeurs van Adecco wereldwijd, maanden naartoe gewerkt.

De afgelopen maanden waren een fantastische ervaring maar eerlijk is eerlijk, het was niet altijd even gemakkelijk. Het vergde discipline, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Niet alleen van mij maar ook van mijn collega’s, vrienden en familie. Mijn training kwam in de afgelopen maanden namelijk op de eerste plaats. Gelukkig toonde iedereen begrip en heb ik mijn trainingen bijna allemaal tot een goed einde kunnen brengen. Bijna allemaal, want ja.. stiekem heb ik af en toe ook wel een training overgeslagen.

Alles ging van een leien dakje maar toen, ineens… 5 weken voor vertrek. Een heupblessure! Ik kon niet meer op m’n zij liggen van de pijn. Wandelen was al pijnlijk, laat staan hardlopen. Dit was niet de bedoeling! Lichtelijke paniek van mijn kant maar gelukkig stelde mijn coach me enigszins gerust. Ik kon namelijk nog wel pijnvrij zwemmen en fietsen. Daar gingen we de laatste weken gewoon op focussen in de training. Mijn voornaamste doel was zorgen dat ik weer fit zou worden! Een aantal Dry Needling sessies boden uitkomst. Volledig herstel zat er niet meer in omdat de periode te kort was maar mijn fysio kon de pijn wel wat verlichten. Met maar twee 4km runs in de laatste 5 weken voor vertrek was mijn voorbereiding niet optimaal te noemen. Dit zorgde er ook voor dat mijn doel was veranderd in finishen.

Terug naar de startlijn. In mijn sprinttriatlon had ik de fout gemaakt achteraan te starten. Het zwemmen zat goed. Ik had er vertrouwen in. Vooraan starten dus! Al snel nam ik met een aantal anderen wat afstand van de rest. De stroming viel me toch een beetje tegen maar dat is nu eenmaal part of the deal wanneer je in de zee zwemt. Doorbikkelen dus! In 28 min was ik uit het water. Op naar de wisselzone. Schoenen aan, helm op, racenummer op m’n rug en gaan! Tijd voor een klim van 10km om daarna het verder heuvelachtige parcours te vervolgen. Bewust rustiger aan gedaan, omdat die 10km run nog in het verschiet lag en ik niet wist hoe mijn heupen zouden reageren op die belasting.

Na het fietsen de wisselzone weer in, fiets terug in het rek, helm af, schoenen wisselen, rugnummer op m’n buik en op naar die laatste 10km! Adrenaline doet veel. Het lopen ging boven verwachting en 54 min later passeerde ik in een totaaltijd van 3:13:44 de finish! Wat ging het goed. Ondanks dat ik voorzichtig ben geweest, was het een fantastische ervaring! 8e vrouw overall, 1e in mijn leeftijdscategorie en als 1e vrouw van Adecco de finish gepasseerd! Stiekem vraag ik mezelf nog wel af wat het resultaat zou zijn geweest als ik geen blessure zou hebben gehad maar dat is een vraag die ik hopelijk volgend jaar beantwoord zie. Eerst herstellen nu en dan weer een mooie Olympische triatlon uitkiezen als volgend doel!

Win4Youth

Dank aan mijn coach van het Energy Lab voor de begeleiding. Ik wist echt niet dat ik hier toe in staat zou zijn. Ondanks mijn blessure heb ik mezelf enorm verbaasd. Dank ook aan Adecco Group. Alles was tot in de puntjes georganiseerd zodat wij konden focussen op de triatlon en een topprestatie neer konden zetten. Dank ook aan mijn mede-ambassadeurs voor alle mooie momenten. Ik kan terugkijken op een fantastisch sportief jaar waarin ik boven mezelf uitgestegen ben en wat ik voor de rest van mijn leven meeneem!

– Lenneke Corsten

LAAT EEN REACTIE ACHTER